Dierenkliniek a30

Tijd en aandacht voor u en uw huisdier      0318 - 437 133

Trimmen katten en konijnen

 

U kunt bij Dierenkliniek A30 terecht voor het professioneel laten trimmen van uw kat of konijn. Anja Zegveld heeft hierin veel ervaring en zal zich hieronder aan u voorstellen.

Anja Zegveld, Trimster

Mijn naam is Anja Zegveld en ik ben sinds 2011 gediplomeerd kattentrimster. Ik heb ruime ervaring opgedaan met de vachtverzorging van katten. Ik deed die ervaring op tijdens mijn opleiding, in de praktijk bij ‘vreemde’ katten en met mijn eigen zeer verschillende katten. Inmiddels voel ik katten heel goed aan en ik werk snel en zorgvuldig. Mijn klanten noemen mij een katvriendelijke kattentrimster.

Sinds kort trim ik ook konijntjes; daarvoor volgde ik een aanvullende workshop.

Over het algemeen trim ik de kat bij de eigenaar thuis. De kat is dan lekker in zijn eigen omgeving en hoeft niet in zijn mandje naar de trimster of de dierenkliniek gebracht te worden. Een kat in de eigen omgeving is echter ook vaak een heel "brutale" kat en maakt het mij soms moeilijk. Daarom ben ik er blij mee dat ik inmiddels samenwerk met een aantal dierenartsen in de omgeving, waaronder Dierenkliniek A30. Katten of konijntjes trim ik dan in een voor hun vreemde omgeving. Mocht er dan toch een "moeilijke" kat zijn, dan is de dierenarts in de buurt om eventueel een roesje te geven. Het komt echter zelden voor dat dit nodig is.

Meestal gebruik ik de moderne vacuüm groomer. Dit is een apparaat dat de losse onderwol letterlijk uit de vacht zuigt. Het werkt snel en de katten ervaren het vaak als prettig. Het apparaat is zowel voor langharen als kortharen een uitkomst!

Wanneer een kat of konijn veel op de huid vastzittende klitten heeft dan is het scheren van de vacht een goede oplossing. Een geschoren kat of konijn is de eerste paar weken niet moeders mooiste, maar soms is scheren de beste en soms ook een onvermijdelijke oplossing. Voor de kat of het konijn is het echter een zichtbare opluchting wanneer de klitten en het vilt weg zijn.

Ik ben er blij mee dat steeds meer bekend wordt over de verlichting die katten ervaren bij een goede vachtverzorging. De vacht van een kat bestaat namelijk voor een groot deel uit onderwol. Die onderwol kan gaan vervilten of klitten. Wordt die vervilting niet tijdig verwijderd dan kunnen zich onder die vervilting schimmels en bacteriën ontwikkelen.

Sommige huiskatten zijn, om uiteenlopende redenen niet in staat de vacht voldoende te onderhouden. Daarbij kan ik helpen.

Voor meer informatie kunt u terecht op mijn website: catswellness.nl