Dierenkliniek a30

Tijd en aandacht voor u en uw huisdier      0318 - 437 133

Het team 

Amanda van Grondelle

Amanda van Grondelle, Dierenarts

Mijn naam is Amanda van Grondelle. Ik ben dierenarts sinds 1996 en ik ben in 2012 mijn eigen kliniek begonnen in Ede. De keuze voor het vak van dierenarts was voor mij eigenlijk vanzelfsprekend. Al van kinds af aan was het mijn grote wens om dit vak te gaan uitoefenen en ik heb er tot op heden nog geen seconde spijt van gehad.

Voor ik mijn eigen kliniek begon heb ik een klein jaar in de Spoedkliniek voor Dieren in Amsterdam gewerkt en daarvoor heb ik bijna 14 jaar samengewerkt met dierenarts Atjo Westerhuis (in Dodewaard en daarvoor in Wageningen/Rhenen). In deze jaren heb ik heel veel geleerd en waardevolle ervaring opgedaan, niet alleen op het gebied van de reguliere diergeneeskunde, maar ook op het gebied van homeopathie bij dieren. In 2003 heb ik mijn opleiding voor homeopathisch werkend dierenarts behaald.

Ik heb speciale interesse en veel ervaring in de kattengeneeskunde. In 2015 heb ik de specialistische opleiding voor kattengeneeskunde afgerond en het certificaat "General Practitioner Certificate in Feline Practice" gekregen.

Ik ben getrouwd en heb natuurlijk een hoop huisdieren: een hond die (meestal) luistert naar de naam ZaZa, twee katten: Poesie en Garfield, een pauw: Plien en kippen.

Ik houd van mijn vak, omdat het zeer uitdagend en afwisselend is en omdat ik geniet van het contact met mens en dier. Bovendien is de diergeneeskunde altijd volop in beweging, zodat je als dierenarts altijd weer nieuwe dingen kunt leren.


Femke Schepers

Femke Schepers, Paraveterinair

Mijn naam is Femke Schepers. Ik werk sinds de opening in 2012 bij dierenkliniek A30 als paraveterinair. U zult mij op maandagochtend, dinsdag, woensdagochtend, donderdag en vrijdagochtend aantreffen op de praktijk.

Ik ben van origine bioloog en heb in Wageningen gestudeerd. Maar ik wilde toch graag wat meer in de praktijk bezig zijn, dus heb ik de cursus paraveterinair dierenarts-assistente gevolgd. Mijn passies liggen binnen het dierengedrag en dierenwelzijn. Hier heb ik in het verleden veel onderzoek naar gedaan. Ik vind konijnen erg interessant. Zij beginnen de laatste jaren een steeds prominentere plaats als huisdier in te nemen, maar er bestaan nog wel wat misverstanden over.

Zelf heb ik dan ook twee konijnen rondlopen in hun eigen konijnenvilla, Yara en Thor. Verder heb ik drie katten, Aslan, Artemis en Adonis die voor veel leven in de brouwerij zorgen.

Ik hou van dit werk door de vele afwisseling; van administratieve en balie werkzaamheden, tot assisteren bij spreekuur en operaties, tot het verzorgen van opname dieren, etc. Kortom, ik verveel me geen moment en geniet van het contact met mens en dier!


Cheyenne Spruit

Mijn naam is Cheyenne Spruit en ik werk sinds mei 2016 bij Dierenkliniek A30 als paraveterinair op maandag, dinsdag middag, woensdagmiddag, donderdagochtend en vrijdag.

Als klein meisje wilde ik altijd al dierenartsassistente worden. Ik was dan ook altijd met dieren bezig. In juli 2016 heb ik mijn diploma paraveterinair dierenarts-assistente behaald. Daarna heb ik nog een jaartje doorgestudeerd voor mijn diploma diermanagement. Deze heb ik behaald in juli 2017.

Het mooiste aan het vak paraveterinair vind ik de band tussen mens en dier. Deze is voor elk mens en dier weer speciaal en verschillend. Verder vind ik het leuk en afwisselend werk, er is van alles te doen en te beleven in de praktijk zodat je geen seconde stil hoeft te zitten.

Zelf ben ik woonachtig in Ede en ik heb een Berner Sennenhond: Jady, een Heilige Birmaan: Eefje, drie muisjes: Roosje, Isabel en Fleur en ook nog twee cavia's: Maartje en Mara.