Dierenkliniek a30

Tijd en aandacht voor u en uw huisdier      0318 - 437 133

Nieuws en acties

Gratis verzendkosten op Nexgard® en Stronghold® (plus)


In april en mei gratis verzendkosten op Nexgard® en Stronghold® (plus)


Door het Corona virus is het u misschien minder opgevallen maar...het tekenseizoen is weer begonnen!

Er zijn alweer volop teken gesignaleerd. Dat is ook niet zo verwonderlijk, want we hebben een erg zachte winter gehad en alweer wat warmere dagen in de vroege lente. Ook vochtig weer maakt dat teken weer actief worden. Kortom: alle omstandigheden zijn gunstig voor teken en dat is dus ongunstig voor uw huisdieren.

Zoals u wellicht weet kunnen teken nare ziektes overbrengen op dieren en mensen. Denk bijvoorbeeld aan de ziekte van Lyme. Steeds meer teken zijn besmet met de bacterie die deze ziekte veroorzaakt. Gelukkig zien we niet vaak honden met de ziekte van Lyme en zeker katten lijken relatief ongevoelig voor deze infectie, maar bij mensen komt de ziekte wel vaak voor. En als uw hond of kat teken mee naar binnen neemt, loopt u als baasje ook gevaar.

Alle reden dus om uw hond of kat goed te beschermen tegen teken.

Bij Dierenkliniek A30 adviseren wij:

 • om uw hond in het tekenseizoen te behandelen met een smakelijke kauwtablet die u 1 x per maand moet ingeven. Deze kauwtablet beschermt ook tegen vlooien.
 • om uw kat in het tekenseizoen te behandelen met een specifieke pipet. Dit is een pipet die zeer gemakkelijk toe te dienen is en goed verdragen wordt door katten. De pipet beschermt tegen teken, vlooien en wormen.


Aangepaste openingstijden


Donderdag 21 mei Hemelvaartsdag: Gesloten

Maandag 1 juni 2e Pinksterdag: Gesloten


EHBO tasjes met inhoud verkrijgbaar!

 

Inhoud EHBO set hond/kat

U herkent het wellicht wel. Uw hond of kat komt thuis en u ziet een teek zitten, maar u kunt nergens een tekenpincet vinden. Of uw dier toont zich ziek en voelt warm aan, maar of hij koorts heeft weet u niet. De veel gebruikte oorthermometers voor mensen zijn namelijk onbetrouwbaar bij dieren. Of uw dier loopt tijdens het ravotten een klein wondje op, maar wat kunt u gebruiken om het te ontsmetten en te behandelen? Of tijdens een wandeling loopt uw dier een bloedende wond op. Waar haalt u zo snel verbandmateriaal vandaan om het bloeden te stelpen, zodat u tijd hebt om naar een dierenarts te gaan?

Herkent u één of meerdere van deze voorbeelden? Voor deze kleine ongemakken hebben we een EHBO tasje samengesteld. In tegenstelling tot veel EHBO trommels voor mensen zitten hier middelen en hulpmiddelen in speciaal ontwikkeld voor dieren. We hebben een tasje voor grote honden of voor kleine honden en katten.

De tasjes zelf zijn ook als koeltasje te gebruiken. De EHBO inhoud bestaat uit:

 • EHBO-kaart, wat te doen bij ...
 • Tekenpen
 • Thermometer
 • Sterilon om wondjes te ontsmetten
 • Vetramil honingzalf ter bevordering van de genezing van kleine wondjes
 • 2 steriele compressen
 • Rol watten voor de polstering bij het aanleggen van een verband
 • Rol zelfklevend verband
 • 10 tabletten diarreeremmers
 • en zolang de voorraad strekt wat lekkers voor uw dier.

De EHBO set voor grote honden kost: €27,50

De EHBO set voor kleine honden en katten kost: €22,50

Indien gewenst kan de set nog worden uitgebreid met bijvoorbeeld homeopatische middelen, zoals Arnica D6 tegen acuut trauma en Apis D6 tegen bijen- of wespensteken.